Πως θα φτάσετε στη Θάσο

Η Θάσος είναι το βορειότερο νησί του Αιγαίου Πελάγους και απέχει 6 ναυτικά μίλια από την απέναντι στεριά. Η πρόσβαση στο νησί είναι πολύ εύκολη χάρη:

  • Στα συχνά καθημερινά δρομολόγια των ναυτιλιακών εταιριών με χαμηλές τιμές
  • Στα δύο Διεθνή Αεροδρόμια τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά στο νησί
  • Στη γρήγορη και άμεση πρόσβαση στα πορθμεία μέσω της Εγνατίας οδού

Ακτοπλοϊκές Γραμμές:

Σε αντίθεση με άλλα Ελληνικά νησιά με περιορισμένο αριθμό δρομολογίων, οι ναυτιλιακές εταιρίες Θάσου εξυπηρετούν με δεκάδες δρομολόγια καθημερινά τις ανάγκες του νησιού κατά τη θερινή περίοδο και έτσι εξασφαλίζουν στους επισκέπτες του, ένα άνετο και γρήγορο ταξίδι.

Τα αμφίδρομα οχηματαγωγά πλοία εξυπηρετούν επιβάτες και οχήματα γρήγορα και άμεσα έτσι ώστε η μετακίνηση του κοινού και η πρόσβαση στο νησί με οποιοδήποτε όχημα, να είναι ευκολότερη από κάθε άλλο Ελληνικό νησί.

Κεραμωτή – Λιμένας (Θάσος): Είναι τα συχνότερα και οικονομικότερα δρομολόγια διάρκειας μόλις 40΄ λεπτών.

Καβάλα – Σκάλα Πρίνου: Είναι πιο αραιά, μεγαλύτερης διάρκειας – 1 ώρα και 15 λεπτά – και λίγο πιο ακριβά. Αν βέβαια ο τελικός σας προορισμός είναι περιοχές της νότιας Θάσου, η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετεί περισσότερο. Ακόμη μπορείτε να την επιλέξετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στη Θάσο για μια επίσκεψη στην όμορφη Καβάλα για ψώνια, περιήγηση ή νυχτερινή διασκέδαση.

Ταξιδέψτε Αεροπορικώς:

Η Θάσος δεν έχει δικό της αεροδρόμιο αλλά υπάρχουν δύο Διεθνή Αεροδρόμια της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης σε πολύ κοντινή απόσταση.

Και τα δύο παρέχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στα πορθμεία, μέσω της Εγνατίας οδού και του καλά οργανωμένου επαρχιακού δικτύου και έτσι μπορείτε να φτάσετε στον προορισμό σας αρκετά σύντομα και απλά.

Η επιλογή του αεροδρομίου άφιξης (Θεσσαλονίκη ή Καβάλα) θα εξαρτηθεί κυρίως από τον τόπο αναχώρησής σας και την διαθεσιμότητα των πτήσεων στο αεροδρόμιο της περιοχής σας.

Διεθνές Αεροδρόμιο Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» (KVA): Είναι το κοντινότερο αεροδρόμιο. Αν και οι απευθείας πτήσεις είναι λιγότερες και ίσως πιο ακριβές, η απόσταση με το αυτοκίνητο από το λιμάνι της Κεραμωτής είναι μόλις 15΄.

Διεθνής Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» (SKG): Είναι μεγαλύτερο αεροδρόμιο και η διαδρομή για να φτάσετε στο Λιμάνι της Καβάλας είναι μόλις 2 ώρες, ενώ για το πορθμείο της Κεραμωτής 2 ώρες και 30΄. Δεδομένου ότι το αεροδρόμιο είναι μεγαλύτερο θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι οι πτήσεις είναι περισσότερες προς τον προορισμό αυτό και οι τιμές πιο ανταγωνιστικές.

Με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο:

Αν φτάσετε στο Διεθνές αεροδρόμιο της Καβάλας (Χρυσούπολη) σας προτείνουμε να πάρετε ταξί για το λιμάνι της Κεραμωτής για να κερδίσετε χρόνο και χρήματα (μόλις 15 λεπτά).

Αν πάλι φτάσετε στο Διεθνές αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και τα οικονομικά σας το επιτρέπουν, το να νοικιάσετε αυτοκίνητο ίσως είναι η πιο σοφή επιλογή. Η διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη προς Καβάλα και Χρυσούπολη είναι πραγματικά πολύ άνετη στην οδήγηση, αφού ακολουθώντας την Εγνατία οδό (Ε90) και χωρίς να περνάτε μέσα από πόλεις ή χωριά θα φτάσετε στον προορισμό σας χωρίς σχεδόν να το καταλάβετε.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που έχουν την δυνατότητα να σας παρέχουν ένα αυτοκίνητο να σας περιμένει στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *